NYTT INNGANGSPARTINyhende
Ordet fritt:

Fleischer’s trenger nytt inngangsparti

Fleischer’s Hotel trenger ny tilkomst med nytt inngangsparti og resepsjon. Denne må plasseres mot sør, der det i dag er en liten parkering og inngang.

AV
Publisert

Dette er nødvendig for å kunne møte krav og forventninger fra gjestene. Det er også nødvendig for å ha en forsvarlig håndtering av gjestenes bagasje og ikke minst varer og materiell inn og ut av hotellet.

Dette er ikke bare viktig i konkurransen om gjestene, men også i konkurransen om kompetanse og arbeidskraft. Fleischer’s har arbeidet med dette i mer enn 10 år. Voss kommune har kjent til det like lenge. Likevel har Voss kommune vedtatt en plan hvor holdeplasser for rutebusser og drosje, kyss & køyr og busslommer for øvrig er utformet og plassert på en slik på en slik måte at Fleischer’s Hotel ikke får plass til ny tilkomst mot sør.

Samtidig har man godkjent gondol og nytt hotell uten at det er stilt krav om tilkomst og parkeringsarealer på deres eiendommer. Utbygging som vedtatt innebærer at Fleischer’s tvinges til å gi grunn til busslommer for trafikk til gondolbanen og det nye hotellet. Gjennom forhandlinger har man blitt enige om at Evangervegen kan flyttes mot sør mot at Fleischer’s dekker alle kostnader med dette. En betingelse fra Voss kommune er at Fleischer’s avstår grunn for å sikre Kulturhuset fortsatt tilkomst for varelevering fra vest. Problemet er at dette ikke er tilstrekkelig for å sikre den tilkomst Fleischer’s må ha.

Det er nesten ubegripelig at dette fortsatt er en sak. Behovet for så store busslommer er ikke dokumentert, men uavhengig av dette er det slik at busslommene kan gjøres mindre og/eller kan flyttes. Det finnes alternativer både på Fleischer’s eiendom og på arealer som Voss kommune har tilgang på. Situasjonen kan derfor løses, både gjennom saksbehandling og forhandlinger, om det er vilje til det.

Uansett kan det ikke være riktig at Fleischer’s skal gi fra seg eiendom for å sikre gondolen og det nye hotellet nødvendig infrastruktur for å ta hånd om sine gjester. Det kan heller ikke være riktig at bygging av slik infrastruktur for ny virksomhet skal ødelegge for eksisterende virksomhet.

Det er det som faktisk skjer om byggingen av knutepunktet hindrer Fleischer’s i å få en ny tilkomst mot Evangervegen.

Jostein Sundvor, styreleiar for Fleischer’s Hotel

Lesarane si meining

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då vert det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, trugslar, hatske meldingar eller reklame vert ikkje akseptert på avisa-hordaland.no. Falske profilar vert utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.