HONNØROrdet fritt
Ordet fritt:

Gode og dårlige ledere

Stor honnør til nylig pensjonerte og tidligere kommunalsjef for helse og omsorg, Magne Vassenden, som i avisa Hordaland 28. april 2018 deler sin informasjon med innbyggerne i Voss kommune om hva som har foregått innen etaten.

AV
Publisert

Helse og sosialetaten med sine 500 ansatte har tydeligvis vært dårlig styrt de siste årene.

Rådmannen, som også var med på ansettelsen av den nye lederen, hevder at personen var en svært dyktig leder, men han sier ikke noe om hvor dyktig hun var til å behandle sine ansatte. Minnes forresten et gammelt ordtak fra min egen barndom som sier at «krake søker make», uten at det har noe med denne saken å gjøre.

Det å være en dyktig leder kan sammenlignes med det å være gartner. Ei plante eller tre som blir stelt og pratet med, gjødslet og vannet regelmessig, beskåret ved behov, vil føle seg ivaretatt, satt pris på, og vil blomstre og gi god avling over tid.

En kan ikke lage omelett uten å knuse egg er et annet ordtak.

Problemet er bare det at et knust egg er og blir et knust egg, og det lar seg sjelden reparere.

Dette er en mye brukt metode for dårlige ledere.

Asbjørn Nyberg, tidligere hovudverneombod Voss kommune

Lesarane si meining

Her kan du fritt koma med synspunkt og informasjon. Me krev fullt namn. Då vert det meir interessant for andre å lesa det du skriv. Trakassering, trugslar, hatske meldingar eller reklame vert ikkje akseptert på avisa-hordaland.no. Falske profilar vert utestengde. Ver sakleg og vis respekt når du kommenterer.